Menu

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μαϊος 2018

ΚΥΑ 28586/283/18 (ΦΕΚ-1924 Β/30-5-18)

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. ΡΟ 64/7-2-2018 (ΦΕΚ 412 Β) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Ανάπτυξης «Καθορισμός των όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασιών για την προσωρινή μετεγκατάσταση ειδικών κοινωνικών ομάδων - Βελτίωση Συνθηκών Διαβίωσης».
Λήψη αρχείου.

Απόφαση 24373/2018 ΥΠΕΣ

Διακήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων στις 29 και 30 Ιουνίου 2018.
Λήψη αρχείου.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ 15/6/2016 ΚΑΙ 8/6/2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤ΄ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4368/2016 ΑΠΟ ΕΚΚΡΕΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 2008 ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: 1.ΕΑΝ ΣΩΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΕ Μ.Κ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΕΚ ΚΑΙ
2. ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/1/2016 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜ.ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΑΡ.26/ ΠΑΡ.2 Ν.4354/2015) ΤΟ 2016 ΚΑΙ 2017.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
  • Ενότητα Προσωπικό
  • Κατηγορία Αμοιβές προσωπικού - Μισθοδοσία

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Αξιότιμοι Συνεργάτες καλημέρα ,
Παρακαλούμε για την απάντηση σας στα κάτωθι ερωτήματα τα οποία ειδικά το πρώτο είναι επείγον καθώς υπάρχει εμπλοκή στην φορολογική μας ενημερότητα:
1o ) Σε πρώην επιχείρηση η οποία συγχωνεύθηκε στην παρούσα Κοινωφελή επιχείρηση Δ. Κεφαλονιάς (καθολικός διάδοχος δικαιωμάτων και υποχρεώσεων) επιβλήθηκε προ τριών ετών πρόστιμα του Σ.Δ.Ο.Ε για φορολογικές παραβάσεις.
Εξ αρχής καταφύγαμε σε όλες τις νομικές ενέργειες αντίκρουσης αυτού , (ενδικοφανή προσφυγή που απορρίφθηκε , και προσφυγή σε Διοικητικό Δικαστήριο η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει συζητηθεί , οπότε δεν υπάρχει και τελεσίδικο δικαστικό αποτέλεσμα ).
Έως τώρα το πρόστιμο αυτό δεν υπήρχε η δυνατότητα του TAXIS να ενσωματωθεί στο ΑΦΜ της νέας επιχείρησης , αλλά παράμεινε στο ΑΦΜ την καταργηθήσαν Επιχείρησης .
ΟΜΩΣ : με εντολή προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. δεν μπορεί πια η κοινωφελής Επιχείρηση του Δ. Κεφαλονιάς να λάβει φορολογική ενημερότητα αν δεν ρυθμιστεί το πρόστιμο αυτό .

το πρόστιμο είναι περίπου 230.000,00€ και μπορεί να ρυθμιστεί σε 12 δόσεις .
ΕΡΩΤΗΣΗ: αν και δεν έχουμε τελεσίδικη απόφαση και προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. μπορούμε να ρυθμίσουμε το πρόστιμο??? ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ Η ΔΟΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 5.000,00€ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ???? το ερώτημα μας αυτό το έχουμε θέσει στην Υπηρεσία επιτρόπου και δεν έχουμε λάβει σαφή απάντηση.

2ο ) Εργαζόμενη μας με σχέση ΙΔΟΧ κατηγορίας Δ.Ε. κατόπιν φοίτησης της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο , έλαβε Πανεπιστημικαό τίτλο και αιτείεται την μετάταξη της σε ανώτερη κατηγορία (Π.Ε.)

Καθώς ως γνωρίζεται οι εργαζόμενοι των Κοινωφελών Επιχειρήσεων δεν διέπονται από τον κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων , παρακαλούμε υποδείξτε μας την διαδικασία -βήματα για την μετάταξη αυτή , καθώς και τους Νόμους που βρίσκουν εφαρμογή στην περίπτωση αυτή .

στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία

Με εκτίμηση

Όλγα Γιαννάτου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
  • Ενότητα Δαπάνες Γενικά
  • Κατηγορία Δημοτικές Επιχειρήσεις - Φορολογικά, Προληπτικός έλεγχος

Σωστή χρήση Κ.Α. εσόδων και εξόδων

Ο Δήμος μας μετέχει στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη προσωπικού. Για την αποδοχή του ποσού των εισφορών χρησιμοποιώ τον Κ.Α 1212 στα έσοδα.. Στα έξοδα χρησιμοποιώ τους Κ.Α. 6041 και 6054 χρησιμοποιώντας ως δικαιούχους τους υπαλλήλους και δαπάνη το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών αλλά ενημερώνοντας και τις κρατήσεις υπέρ ΙΚΑ (που είναι ισόποσες με την δαπάνη) οπότε το ένταλμα είναι μηδενικό, κόβοντας συχρόνως και ισόποσο γραμμάτιο είσπραξης. Στην συνέχεια κόβω αντίστοιχο ΧΕΠ κρατήσεων στον ΚΑ 8231 και αποδίδω το ποσό στο ΙΚΑ. Ενεργώ σωστά;
Στην διαύγεια είδα ότι άλλοι Δήμοι χρησιμοποιούν διαφορετικούς Κ.Α.και τρόπους εξόφλησης. Παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
  • Ενότητα Δαπάνες Γενικά, Εσοδα
  • Κατηγορία Κωδικοί προϋπολογισμού δαπανών
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS