Menu
logo small

Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Ανίχνευση & εντοπισμός παιδιών με ειδικές ανάγκες με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση»logo small

Πρόσκληση Διαδικτυακού Σεμιναρίου Τετάρτη 16/11/2022

H εταιρεία «ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.», διοργανώνει το ακόλουθο διαδικτυακό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών με θέμα:

«Ανίχνευση & εντοπισμός παιδιών με ειδικές ανάγκες με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση»


Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες ο αριθμός των παιδιών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ειδικές ανάγκες στις δομές Προσχολικής Αγωγής, έχει σημαντικά αυξηθεί. Ο θεσμός της ένταξης έχει κατοχυρωθεί και περιγράφεται σε πολλούς κανονισμούς λειτουργίας παιδικών σταθμών. Επίσης, πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν κατά καιρούς υλοποιηθεί με θέμα τον αυτισμό, προβλήματα συμπεριφοράς, το εξατομικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα, κ.λ.π. Πόσο καλά καταρτισμένος όμως είναι ο παιδαγωγός σε θέματα ανίχνευσης και εντοπισμού προβλημάτων κυρίως στην πρώιμη παιδική και βρεφική ηλικία; Ποια εργαλεία υπάρχουν σήμερα ώστε έγκαιρα να ανιχνεύουμε ενδείξεις και μερικές φορές να προλαμβάνουμε την εμφάνιση σοβαρότερων προβλημάτων; Πώς επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε με άλλους πιο εξειδικευμένους φορείς?

Σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις προσπαθεί να απαντήσει αυτό το σεμινάριο που έχει ως σκοπό να στηρίξει επιστημονικά και πρακτικά τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες στην ανίχνευση και εντοπισμό των παιδιών με ειδικές ανάγκες στις δομές Προσχολικής Αγωγής.

Οι παιδαγωγοί θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί με τις ομάδες των παιδιών και αφετέρου τα παιδιά να έχουν ενταχθεί στον σταθμό και στην ομάδα τους. Συχνά τα μικρά παιδιά αρχίζουν να εμφανίζουν στοιχεία που προβληματίζουν, αφού έχουν ενταχθεί σε ομάδα. Επομένως, για να είναι πραγματικά χρήσιμο και αποτελεσματικό το σεμινάριο, θα πρέπει να δοθεί σε όλους κάποιος χρόνος προσαρμογής.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις προοπτικές χρηματοδότησης βρεφονηπιακών σταθμών από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Τετάρτη 16/11/2022
Χρόνος πραγματοποίησης: 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ / κωδικό πρόσβασης (Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%).
Στους συνδρομητές της ιστοσελίδας (https://www.karagilanis.gr/), βάσει του πακέτου συνδρομής, παρέχεται δωρεάν ένας (1) κωδικός πρόσβασης (για χρήση αποκλειστικά σε ένα τερματικό).

Τρόπος πραγματοποίησης: Μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Με την οριστικοποίηση της συμμετοχής σας και λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του σεμιναρίου, θα σας αποσταλεί ένα αυτοματοποιημένο email στα email που δηλώσατε την συμμετοχή σας, με τον σύνδεσμο (link), τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο σεμινάριο, τον απαιτούμενο κωδικό καθώς και αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης και χρήσης της πλατφόρμας του zoom.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Θα δοθεί επιμορφωτικό υλικό: εισήγηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Αρμόδιους Αντιδημάρχους, Προέδρους δημοτικών Νομικών Προσώπων.
• Διευθυντές, τμηματάρχες, στελέχη παιδαγωγούς υπηρεσιών παιδικών σταθμών.


Εισηγητές:

• Καμμένου Αθηνά: Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός, εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

• Σαπουνάκης Τάσος: Οικονομολόγος, σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργάτης της εταιρείας.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας του διαδικτυακού σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου, κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα, στα τηλέφωνα 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ., για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.
Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με Δήμους ή με δημοτικά νομικά πρόσωπα.

 

Με εκτίμηση
Καραγιλάνης Σταύρος
Αρμόδιος για τα σεμινάρια
διοργανώνει το ακόλουθο διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με θέμα
επιστροφή στην κορυφή