Menu
logo small

Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Η ιστορία του πρώτου μου σχολείου (ή αλλιώς η πολιτιστική κληρονομιά του παιδικού σταθμού)»logo small

Πρόσκληση Διαδικτυακού Σεμιναρίου Τετάρτη, 22/02/2023

H εταιρεία «ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.», διοργανώνει το ακόλουθο διαδικτυακό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών με θέμα:

«Η ιστορία του πρώτου μου σχολείου (ή αλλιώς η πολιτιστική κληρονομιά του παιδικού σταθμού)»


Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει μια καινοτόμα πτυχή του παιδαγωγικού έργου που αφορά στην ιστορία του παιδικού σταθμού. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους παιδαγωγούς και τα στελέχη των δήμων και των νομικών προσώπων, να οργανώνουν σχέδια παιδαγωγικής δράσης που εμπλέκουν διαφόρους εταίρους, οικογένειες, τοπικούς φορείς., παιδαγωγούς και παιδιά ώστε να γίνει κατανοητή η αξία της ιστορίας και κατά προέκταση η πολιτιστική κληρονομιά που «αφήνει» ο παιδικός σταθμός ως θεσμός – όσο πρόσφατη και αν είναι η λειτουργία του στα παιδιά και στον τοπικό περίγυρο.

Ταυτόχρονα, βοηθάει τα παιδιά να «κινηθούν» μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος και να αντιλαμβάνονται τις σχέσεις που συνδέουν τον εαυτό τους με τους άλλους και με τον κοινωνικό περίγυρο που «ελκύει» ο παιδικός σταθμός τους.

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα από διάφορες χώρες και από την Ελλάδα και θα δοθούν τεχνικές αξιοποίησης παιδαγωγικών projects προσαρμοσμένα στα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις προοπτικές χρηματοδότησης βρεφονηπιακών σταθμών από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Τετάρτη, 22/02/2023
Χρόνος πραγματοποίησης: 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ / κωδικό πρόσβασης (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%).
Στους συνδρομητές της ιστοσελίδας (https://www.karagilanis.gr/), βάσει του πακέτου συνδρομής, παρέχεται δωρεάν ένας (1) κωδικός πρόσβασης (για χρήση αποκλειστικά σε ένα τερματικό).

Τρόπος πραγματοποίησης: Μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Με την οριστικοποίηση της συμμετοχής σας και λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του σεμιναρίου, θα σας αποσταλεί ένα αυτοματοποιημένο email στα email που δηλώσατε την συμμετοχή σας, με τον σύνδεσμο (link), τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο σεμινάριο, τον απαιτούμενο κωδικό καθώς και αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης και χρήσης της πλατφόρμας του zoom.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Θα δοθεί επιμορφωτικό υλικό: εισήγηση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 Αρμόδιους Αντιδημάρχους, Προέδρους δημοτικών Νομικών Προσώπων
• Διευθυντές, τμηματάρχες, στελέχη παιδαγωγούς παιδικών σταθμών.

Εισηγητές:

•  Παπαπροκοπίου Νατάσσα: Διδάκτωρ Επιστήμων Αγωγής, επιστημονική υπεύθυνη ΕΑΔΑΠ (Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών).
•  Σαπουνάκης Τάσος:
Οικονομολόγος, σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργάτης της εταιρείας.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας του διαδικτυακού σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου, κυρία Μακρανδρέου Αρετή, στα τηλέφωνα 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ., για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινίσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.

 Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με Δήμους ή με δημοτικά νομικά πρόσωπα.

 

Με εκτίμηση
Καραγιλάνης Σταύρος
Αρμόδιος για τα σεμινάρια
διοργανώνει το ακόλουθο διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με θέμα
επιστροφή στην κορυφή