Menu
logo small

Διαδικτυακό Σεμινάριο: «Πρώτη γνωριμία με την λογιστική μεταρρύθμιση του Δημοσίου (ΠΔ 54/18)» (Επαναληπτικό)kentro ekpaideusis 2

Πρόσκληση Διαδικτυακού Σεμιναρίου (Επαναληπτικό) Δευτέρα 27/6/2022 και Τρίτη 28/6/2022 (Διήμερο)

Το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Δια βίου μάθησης με την επωνυμία «Κέντρο Εκπαίδευσης» διοργανώνει το ακόλουθο διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με θέμα:

«Πρώτη γνωριμία με την λογιστική μεταρρύθμιση του Δημοσίου (ΠΔ 54/18)»Με την έκδοση του ΠΔ 54/18, ξεκινά η λογιστική μεταρρύθμιση σε όλο το Δημόσιο Τομέα (Φορείς Γενικής Κυβέρνησης), η οποία θα επηρεάσει τη σύνταξη και εκτέλεση του προϋπολογισμού, των οικονομικών καταστάσεων που συντάσσουν και κατ’ επέκταση την ίδια τους τη λειτουργία, τις διαδικασίες, τα πληροφοριακά συστήματα και τη δουλειά του προσωπικού των οικονομικών υπηρεσιών.

Βασικός στόχος είναι να επιτευχθεί ενιαία πληροφόρηση της Γενικής Κυβέρνησης, μέσω κοινού σχεδίου λογαριασμών στον προϋπολογισμό και στη Γενική Λογιστική με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα του Δημόσιου Τομέα (IPSAS), ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και αξιοπιστία των δημοσίων οικονομικών και να προωθηθεί η επικοινωνία, η σύγκλιση και η εναρμόνιση των δημόσιων συστημάτων λογιστικής με τα πρότυπα που ισχύουν διεθνώς.

Το ΠΔ 54/18 εφαρμόζεται ήδη από 1/1/2019 στη Κεντρική Κυβέρνηση και προβλέπεται η υποχρεωτική εφαρμογή του από 1/1/2023 από όλους τους Φορείς Γενικής Κυβέρνησης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες (υπηρεσιακούς παράγοντες, προϊσταμένους και στελέχη οικονομικής υπηρεσίας), το νέο λογιστικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις και δημοσιονομικές αναφορές που θα συντάσσει ο φορέας και την απαιτούμενη προετοιμασία της οικονομικής υπηρεσίας και συνολικά του φορέα κατά την μεταβατική περίοδο.

Ειδικότερα, θα γίνει αναλυτική αναφορά στα ακόλουθα θέματα:
Α. Χαρακτηριστικά του νέου λογιστικού πλαισίου.
Β. Κοινό σχέδιο λογαριασμών Προϋπολογισμού και Λογιστικής. Δομή του Προϋπολογισμού.
Γ. Περιεχόμενο Χρηματοοικονομικών αναφορών.
Δ. Ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν κατά την μεταβατική περίοδο προκειμένου να συλλεχθούν οι  πληροφορίες ,διενεργηθούν οι απογραφές  και αναπτυχθούν οι διαδικασίες και τα συστήματα που απαιτούνται για την πλήρη εφαρμογή του λογιστικού πλαισίου .

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Δευτέρα 27/6/2022 και Τρίτη 28/6/2022 (Διήμερο)
Χρόνος πραγματοποίησης: 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ / κωδικό πρόσβασης.
Πατήστε 
ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Στους συνδρομητές της ιστοσελίδας (https://www.karagilanis.gr/), βάσει του πακέτου συνδρομής, παρέχεται δωρεάν ένας (1) κωδικός πρόσβασης (για χρήση αποκλειστικά σε ένα τερματικό).

Τρόπος πραγματοποίησης: Μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Με την οριστικοποίηση της συμμετοχής σας και λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του σεμιναρίου, θα σας αποσταλεί ένα αυτοματοποιημένο email στα email που δηλώσατε την συμμετοχή σας, με τον σύνδεσμο (link), τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο σεμινάριο, τον απαιτούμενο κωδικό καθώς και αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης και χρήσης της πλατφόρμας του zoom.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

      •   Μέλη της διοίκησης των ΦΓΚ
      •   Στελέχη Οικονομικής Υπηρεσίας

Εισηγητές:

    •   Καραγιλάνης Στέλιος: Οικονομολόγος.
    •   Δούκα Μαρία: Οικονομολόγος - λογίστρια.
    •   Καραγιλάνης Θάνος: Oικονομολόγος - λογιστής.

Επίσημοι προσκεκλημένοι:

    •   Τζώρτζης Χρήστος: Διευθυντής Προϋπολογισμού Γεν.Κυβέρνησης ΓΛΚ.
    •   
Φίλιου Ουρανία: Προϊσταμένη  Προϋπολογισμού Γεν. Κυβέρνησης ΓΛΚ.
    •   
Καρατζάς Δημήτρης: Διευθυντής Προγραμματισμού και Δημοσιονομικών Στοιχείων ΓΛΚ.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941 καθημερινά από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.
Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Φορέων.

Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με τους Φορείς.

Με εκτίμηση
Για τo «Κέντρο Εκπαίδευσης»
Καραγιλάνης Σταύρος
Αρμόδιος για τα σεμινάρια
διοργανώνει το ακόλουθο διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με θέμα
επιστροφή στην κορυφή