Menu
logo small

Ένταξη παιδιών προσφύγων - μεταναστών στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούςkaragil logo

Πρόσκληση σεμιναρίου Παρασκευή 14/2/2020
(Ορθή επανάληψη - μετάθεση ημερομηνίας)

Η εταιρεία «Σ.Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε.» διοργανώνει εκπαιδευτικό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών με θέμα:

«Ένταξη παιδιών προσφύγων - μεταναστών στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς»


Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η ένταξη των παιδιών προσφύγων - μεταναστών στις δομές προσχολικής αγωγής. Θα παρουσιαστούν οι παρακάτω ενότητες:

• Η έννοια της ένταξης των παιδιών προσφύγων - μεταναστών: όροι, νομοθεσία, εμπειρίες από άλλες χώρες.
• Τεχνικές υποδοχής, τεχνικές αλληλοκατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας.
• Συνεργασία με άλλους φορείς.
• Συνεργασία με την οικογένεια.

Θα δοθεί επιμορφωτικό υλικό: εισήγηση, παρουσίαση

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Παρασκευή 14/2/2020
Χρόνος πραγματοποίησης: 9:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής/άτομο: 100 ευρώ (Σε ενδεχόμενη συμμετοχή τριών ατόμων, η τρίτη συμμετοχή είναι δωρεάν)

Χώρος πραγματοποίησης: Λ. Βουλιαγμένης 512, Άλιμος, 4ος όροφος (πλησίον του σταθμού Μετρό Αλίμου, πάνω από την εταιρεία «Γιαννόπουλος-Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ», είσοδος από αριστερά).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:

• Μέλη της διοίκησης των Δήμων (Αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων) και των δημοτικών νομικών προσώπων (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, μέλη των Δ.Σ.).
• Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών γραφείων Παιδικών Σταθμών Δήμων ή Ν.Π.Δ.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής. 
• Παιδαγωγούς, στελέχη παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Εισηγητές:       

Παπαπροκοπίου Νατάσσα: Διδάκτωρ Επιστήμων Αγωγής, επιστημονική υπεύθυνη ΕΑΔΑΠ (Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών).
1. Υπεύθυνη προγράμματος «ΜΑΖΙ»: Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών, δήμοι Αθηναίων, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ηρακλείου, Ιωαννιτών, Νεάπολης – Συκεών.

2. Υπεύθυνη οργάνωσης δημιουργικών δραστηριοτήτων με στόχο την απασχόληση των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Ελαιώνα.

3. Η ΕΑΔΑΠ, σε συνεργασία με την Ελβετική Πρεσβεία, δημιούργησε το «ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ» σε 5 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Urdu και Farsi. Στόχος του είναι να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας / παιδαγωγών και μεταναστών.

4. Υπεύθυνη «Δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ΜΕΛΛΟΝ» στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Παρέχονται ιατρικές / συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και μητέρες με ανήλικα παιδιά

Σαπουνάκης Τάσος: Οικονομολόγος, συνεργάτης της εταιρείας Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε.

Συνεργάστηκε με την ΕΑΔΑΠ κατά την υλοποίηση του προγράμματος «ΜΑΖΙ».

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941 καθημερινά από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.
Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με τους Δήμους ή με τα δημοτικά νομικά πρόσωπα.

Με εκτίμηση

Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος
επιστροφή στην κορυφή