Menu
logo small

Επίκαιρα θέματα διαχείρισης των Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένοςkaragil logo

Η εταιρεία «Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε.» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων σε φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων Ελλάδος διοργανώνει εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο, με θέμα:

«Επίκαιρα θέματα διαχείρισης των Λιμενικών
Ταμείων και Οργανισμών Λιμένος»

 

 

Σημαντικά θέματα έχουν προκύψει στη λειτουργία και διαχείριση των Λιμένων, όπως η διαχείριση των ναυαγίων, η εκτέλεση έργων εντός της χερσαίας ζώνης και γενικότερα ζητήματα διαχείρισης της Χερσαίας Ζώνης με τις διατάξεις του Ν.4607/19.
Επίσης έχουν προκύψει νέα θέματα στη λειτουργία των ΝΠΔΔ «Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία» με βάση τις διατάξεις του Ν.4555/18 όπως και θέματα οικονομικής διαχείρισης και ελέγχου μετά τη κατάργηση του Προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες (υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες, προϊσταμένους & στελέχη Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένων), το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται βάσει των προαναφερόμενων νομικών ρυθμίσεων.

Ειδικότερα, θα γίνει αναλυτική αναφορά στα ακόλουθα θέματα:
1. Λιμάνια – Master Plan και Υδατοδρόμια.
2. Βασικά θέματα του Ν. 4607/2019 περί εκτέλεσης έργων εντός χ.ζ .
3. Η Διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στα Πλαίσια του Νέου Νομοθετικού Πλαισίου, Επιτρεπόμενες Χρήσεις, Ν.4607/2019.
4. Επίκαιρα θέματα προσωπικού και διοικητικής λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων που προκύπτουν από τις διατάξεις του Ν.4555/18 («Κλεισθένης»).
5. Βασικά Θέματα Ανέλκυσης και γενικότερα διαχείρισης ναυαγίων.
6. Η οικονομική λειτουργία των ΔΛΤ μετά τη κατάργηση του προληπτικού ελέγχου δαπανών από το ΕλΣυν.
7. Η στελέχωση των ΔΛΤ και θέματα της διοικητικής λειτουργίας τους.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παράθεση αναλυτικών παραδειγμάτων.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Ημερομηνία και ώρες πραγματοποίησης (Διήμερο): 
 
Πέμπτη 17/10/2019 (10:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ.):
• Λιμάνια
• Master Plan 
• Υδατοδρόμια
 
Πέμπτη 17/10/2019 (14:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.):
• Θέματα ανέλκυσης και γενικότερα διαχείρισης ναυαγίων και απομάκρυνση αυτών.
• Είσπραξη Λιμενικών Τελών, ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης σκαφών και με ξένη σημαία. 
• Βασικά θέματα του Νέου  Νομοθετικού Πλαισίου, του  Ν. 4607/2019.   

Παρασκευή 18/10/2019 (09:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ.):
• Επίκαιρα θέματα προσωπικού και διοικητικής λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων που προκύπτουν από τις διατάξεις του Ν.4555/18 («Κλεισθένης»)
• Η οικονομική λειτουργία των ΔΛΤ μετά τη κατάργηση του προληπτικού ελέγχου δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Κόστος συμμετοχής/άτομο: 290 ευρώ για το πρώτο άτομο, 145 ευρώ για το 2ο άτομο και δωρεάν το 3ο άτομο.

Χώρος πραγματοποίησης: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 52, Αθήνα (πλησίον σταθμού Μετρό και ηλεκτρικού Ομόνοια).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:
Υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες, προϊσταμένους & στελέχη Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένων

Εισηγητές:

  • Παπαδόπολης – Δετζώρτζης Αριστοτέλης – Νικόλαος, Προϊστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης & Βελτίωσης Λιμενικών Υποδομών της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ειδικός Εισηγητής για θέματα: «Λιμάνια – Master Plan και Υδατοδρόμια».
  • Μιχάλης Διαμαντής, Ειδικός Εισηγητής για θέματα παραχωρήσεων της Διεύθυνσης Λιμενικής Πολιτικής της Γ. Γ. Λ. Λ. Π. & Ν.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, “Η Διαχείριση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στα Πλαίσια του Υφιστάμενου Νομοθετικού Πλαισίου, Επιτρεπόμενες Χρήσεις, Λιμενικά Έργα”.
  • Καραγιλάνης Στέλιος, Οικονομολόγος.
  • Κουκούλη Γιώτα, Λογίστρια.
  • Αλεξανδράκης Χάρης, Οικονομολόγος – Λογιστής.
  • Πούτου Δήμητρα, Οικονομολόγος.
  • Φάσσα Δήμητρα, Νομικός, Σύμβουλος θεμάτων προσωπικού Ο.Τ.Α. – Ν.Π.Δ.Δ.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης, ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά φορέα θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941 καθημερινά από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Φορέων. ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με τους Φορείς.Για την Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ μ.ΕΠΕ
Καραγιλάνης Σταύρος
Αρμόδιος για τα σεμινάρια

 

 Μέλη της διοίκησης Δήμων και ΝΠΔΔ Δημοσίου που εμπλέκονται στην Οικονομική Λειτουργία (Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Διοικητές, Αντιδήμαρχοι κλπ)  Προϊσταμένους και υπαλλήλους Οικονομικών Υπηρεσιών.
επιστροφή στην κορυφή