Menu
Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ Ε.Π.Ε. Ειδικοί - Οικονομικοί - Λογιστικοί Σύμβουλοι Ν.Π.Δ.Δ. - Ο.Τ.Α. - Επιχειρήσεων welc

Οι νέοι Δημοσιονομικοί Έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο & τη Γ.Δ.Δ.Ε. (ΥΠΟΙΚ) και οι απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής από τις Οικονομικές Υπηρεσίες των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (μετά τις ρυθμίσεις του Ν. 4611/19)karagil logo

Πρόσκληση σεμιναρίου Πέμπτη 3/10/2019 και Παρασκευή 4/10/2019 (Διήμερο)

Η εταιρεία «Σ.Καραγιλάνης μ.Ε.Π.Ε.» διοργανώνει εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών με θέμα:

«Οι νέοι Δημοσιονομικοί Έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο & τη
Γ.Δ.Δ.Ε. (ΥΠΟΙΚ) και οι απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής από τις
Οικονομικές Υπηρεσίες των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης
(μετά τις ρυθμίσεις του Ν. 4611/19)»


Με το άρθρο 58 του Ν. 4611/19 ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ισχύσει μέχρι 31/7/2019, γεγονός που επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη τους Κατασταλτικούς Ελέγχους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες (υπηρεσιακούς παράγοντες, προϊσταμένους & στελέχη Οικονομικής Υπηρεσίας, Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου), το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται, την απαιτούμενη προετοιμασία της οικονομικής υπηρεσίας αλλά και συνολικά του Φορέα. Μέσα από την παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου και καλών πρακτικών, δίνεται έμφαση στο πως οι Προϊστάμενοι Ο.Υ. θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύστημα εσωτερικών δικλείδων με σκοπό τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, την εξάλειψη κινδύνων επί της οικονομικής διαχείρισης, αλλά και την προστασία των υπολόγων, διαχειριστών και διατακτών δεδομένης της κατάργησης του προληπτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, θα γίνει αναλυτική αναφορά στα ακόλουθα θέματα:
Α. Οι νέοι κατασταλτικοί έλεγχοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γ.Δ.Δ.Ε. (ΥΠΟΙΚ) από 1/1/2019 (θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες).
- Ο κατασταλτικός Έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα (Νομοθεσία, Κανονιστικές Αποφάσεις).
- Μεθοδολογία Διενέργειας Ελέγχων με βάση τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα (Παρουσίαση βημάτων ελέγχου, Παραδείγματα).
- Βασικά σημεία Εκθέσεων Ελέγχου ενδιαφέροντος Ο.Τ.Α. και ΝΠΔΔ Δημοσίου, με βάση τα ΔΕΠ.
- Επιβολή Κυρώσεων (Ελεγκτικό Συνέδριο & Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων: Καταλογισμοί, Δημοσιονομικές Διορθώσεις).
Β. Η οργάνωση της Οικονομικής Λειτουργίας για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, ενόψει των νέων κατασταλτικών ελέγχων.
- Η κατάλληλη οργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.
- Ο ρόλος του ΠΟΥ / ΔΟΥ σύμφωνα με το δημοσιονομικό πλαίσιο (ευθύνες, αρμοδιότητες).
- Ο ρόλος των Εσωτερικών Δικλίδων για τη διασφάλιση της χρηστής Δημοσιονομικής Διαχείρισης (θεωρητικό πλαίσιο, παραδείγματα).
- Μεθοδολογία δημιουργίας αποτελεσματικού μηχανισμού εσωτερικών δικλείδων στις Οικονομικές Υπηρεσίες (αντιμετώπιση κινδύνων, προτυποποίηση διαδικασιών κ.ο.κ.).
- Ο εσωτερικός έλεγχος ως μέρος της διαδικασίας προσαρμογής της οικονομικής λειτουργίας.
- Προετοιμασία των Οικονομικών Υπηρεσιών ενόψει των ελέγχων (προαπαιτούμενα στοιχεία, οργάνωση οικονομικών καταστάσεων κ.ο.κ.).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παράθεση αναλυτικών παραδειγμάτων.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Πέμπτη 3/10/2019 και Παρασκευή 4/10/2019 (Διήμερο)
Χρόνος πραγματοποίησης: 9:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής/άτομο: 200 ευρώ
(Σε ενδεχόμενη συμμετοχή τριών ατόμων, η τρίτη συμμετοχή είναι δωρεάν)
Χώρος πραγματοποίησης: Λ. Βουλιαγμένης 512, Άλιμος, 4ος όροφος (πλησίον του σταθμού Μετρό Αλίμου, πάνω από την εταιρεία «Γιαννόπουλος-Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ», είσοδος από αριστερά).
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:
  • Μέλη της διοίκησης Δήμων και ΝΠΔΔ Δημοσίου που εμπλέκονται στην Οικονομική Λειτουργία (Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Διοικητές, Αντιδήμαρχοι κλπ).
  • Προϊσταμένους και υπαλλήλους Οικονομικών Υπηρεσιών.

Εισηγητές:

  • Καραγιλάνης Στέλιος: Οικονομολόγος

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941 καθημερινά από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Φορέων.
Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με τους Φορείς.

Με εκτίμηση

Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος
επιστροφή στην κορυφή