Menu
Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ Ε.Π.Ε. Ειδικοί - Οικονομικοί - Λογιστικοί Σύμβουλοι Ν.Π.Δ.Δ. - Ο.Τ.Α. - Επιχειρήσεων welc

Πρόσκληση σεμιναρίου: "Διαδικασίες Συντέλεσης Απαλλοτριώσεων"ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόσκληση Σεμιναρίου 15/11/2017
Το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Δια βίου μάθησης με την επωνυμία «Κέντρο Εκπαίδευσης», διοργανώνει το ακόλουθο εκπαιδευτικό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας έξι(06) ωρών με θέμα:

Διαδικασίες Συντέλεσης ΑπαλλοτριώσεωνΣκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες (υπηρεσιακούς παράγοντες, Προϊσταμένους & στελέχη τεχνικών υπηρεσιών) αναλυτικά όλες τις ενέργειες και τα βήματα που απαιτούνται για να αποδοθεί ελεύθερη η έκταση στον Κύριο του Έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες κατασκευής ενός έργου. Επίσης παρουσιάζονται οι Διαδικασίες Απαλλοτριώσεων σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως για λόγους ρυμοτόμησης και Απαλλοτριώσεις υπέρ διαφόρων Φορέων.

Ιδιαίτερα, θα γίνει αναλυτική αναφορά στα ακόλουθα θέματα :
Συνήθη Διαδικασία Απαλλοτριώσεων, με τέσσερα βασικά στάδια:
- Σύνταξη Κτηματολογίου
- Διαδικασία Κήρυξης Απαλλοτριώσεων
- Διαδικασία Αποζημίωσης Απαλλοτριώσεων
- Διαδικασία Αναγνώρισης δικαιούχων

Διαδικασία Απαλλοτριώσεων σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως:
- Παρουσίαση κτηματολογικού διαγράμματος (ρυμοτομικές γραμμές εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, ρυμοτομούμενες ιδιοκτησίες και επικείμενα, παρόδιες ιδιοκτησίες, αναλογισμός και καταμερισμός των αποζημιώσεων των ρυμοτομούμενων εκτάσεων, ισχύοντες όροι δόμησης κλπ)
- Παρουσίαση κτηματολογικού πίνακα (στοιχεία πίνακα, εμβαδά ρυμοτομούμενων και εναπομενουσών εκτάσεων, ρυμοτομούμενα κτίσματα, χαρακτηρισμός των κτισμάτων κλπ)

Έγκριση, αναθεώρηση ή τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων

Απαλλοτριώσεις υπέρ διαφόρων Φορέων
- Απαλλοτριώσεις υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων
- Απαλλοτριώσεις για την ανέγερση σχολικών κτιρίων
- Διαδικασία αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την εκτέλεση στρατηγικών επενδύσεων
- Σύσταση Διόδου με Περιορισμό Κυριότητας για την κατασκευή γραμμικών έργων (πχ αγωγού φυσικού αερίου)

Εντοπισμός ενδεικτικών σημείων / φάσεων / διαδικασιών που δημιουργούν καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις και προτεινόμενες λύσεις αντιμετώπισης.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Τετάρτη 15/11/2017
Χρόνος πραγματοποίησης : 9.00 πμ – 15.00 μμ
Κόστος συμμετοχής/άτομο: 70 ευρώ
Χώρος πραγματοποίησης των σεμιναρίων : Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Κέντρο Εκπαίδευσης» - Λ. Βουλιαγμένης 564Β, 1ος όροφος (πλησίον του σταθμού Μετρό Αλίμου, πάνω από την αντιπροσωπεία της Citroen).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε :
• Μέλη της διοίκησης των Δήμων (Δημάρχους, Αντιδημάρχους, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) και των δημοτικών νομικών προσώπων (Προέδρους, Αντιπροέδρους, μέλη των Δ.Σ.)
• Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών γραφείων Δήμων και δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.
• Μηχανικούς και άλλους υπαλλήλους τεχνικών και λοιπών σχετικών με το αντικείμενο του σεμιναρίου υπηρεσιών των Δήμων.

Εισηγητές :
• • Καραβασίλη Μαριάνθη : Πολ. Μηχανικός, με εμπειρία στις απαλλοτριώσεις και στην αδειοδότηση.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 210-9483223, 210-9948116, 210-9926941 καθημερινά από τις 9:00 π.μ έως και τις 17:00 μ.μ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.


Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.
Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οι οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με Δήμους ή με δημοτικά νομικά πρόσωπα.
.


Με εκτίμηση
Για τo «Κέντρο Εκπαίδευσης»
Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος
επιστροφή στην κορυφή