Menu

Πρόσκληση σεμιναρίου για του παιδικούς σταθμούς 13-05-2016



ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρόσκληση Σεμιναρίου 13/05/2016
Το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Δια βίου μάθησης με την επωνυμία «Κέντρο Εκπαίδευσης», διοργανώνει το ακόλουθο εκπαιδευτικό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών με θέμα:

“Οργάνωση - Λειτουργία - Οικονομική Διαχείριση Δημοτικών Δομών που παρέχουν Υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής”



Σκοπός του σεμιναρίου
είναι να παράσχει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες επικαιρο-ποιημένες γνώσεις για την οργάνωση , λειτουργία και οικονομική διαχείριση των δημοτικών δομών που παρέχουν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής ως δημοτικές υπηρεσί-ες ή ως Ν.Π.Δ.Δ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν από τους επιμορφωτές οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των δημοτικών δομών προσχολι-κής αγωγής μετά το Ν. 3852/10 «Καλλικράτης»

• Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.): αντικείμενο και μεθοδολογία κατάρτισης, προσδιορισμός των λειτουργιών και οργάνωση των υπηρεσιών.

• Υπηρεσίες προσχολικής αγωγής: αντικείμενο, ιεραρχικά επίπεδα, υποστηρικτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διοίκησης και προγραμματισμού, περιγραφές θέσεων εργα-σίας.

• Κανονισμοί λειτουργίας

• Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Δήμων και οι δομές προσχολικής αγωγής, αξιοποίηση στατιστικών πληροφοριών σε τοπικό επίπεδο

• Διαδικασίες επιβολής, βεβαίωσης, είσπραξης τροφείων.

• Θέματα προσωπικού απασχολούμενων σε παιδικούς σταθμούς (άδειες προσωπι-κού, ωράριο λειτουργίας, προσλήψεις)

Θα δοθεί επιμορφωτικό υλικό :
• Νέο θεσμικό πλαίσιο, σχετική νομοθεσία
• Εισήγηση, παρουσίαση.

Ημερομηνίες πραγματοποίησης : 13/5/2016 Παρασκευή
Χρόνος πραγματοποίησης : 9.00 πμ – 15.00 μμ
Κόστος συμμετοχής/άτομο : 70 ευρώ
Χώρος πραγματοποίησης των σεμιναρίων : Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Κέντρο Εκπαίδευσης» - Λ. Βουλιαγμένης 564Β’, 1οςόροφος (πλησίον του σταθμού Μετρό Αλίμου πάνω από την αντιπροσωπεία της Citroen).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:
• Μέλη της διοίκησης των Δήμων (αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμ-βουλίων) και των δημοτικών νομικών προσώπων (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, μέλη των Δ.Σ.)
• Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών γραφείων Παιδικών Σταθ-μών Δήμων ή Ν.Π.Δ.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής.

Εισηγητές :
 Τάσος Σαπουνάκης, οικονομολόγος, συνεργάτης της εταιρείας Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε. εκπαιδευτής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΛΑΕΚ.

• Ρούτση Άντα:
Οικονομολόγος, Προϊσταμένη της Ομάδας Υποστήριξης Δημοσίου Τομέα της Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε.

• Ντίμερης Μάριος,
οικονομολόγος , αρμόδιος για θέματα εσόδων των ΟΤΑ

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 33 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 210-9483223, 210-9948116, 210-9926941 καθημερινά από τις 9:00 π.μ έως και τις 17:00 μ.μ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.

Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οι οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με Δήμους ή με δημοτικά νομικά πρόσωπα.

Με εκτίμηση
Για τo «Κέντρο Εκπαίδευσης»
Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος
επιστροφή στην κορυφή