Menu
Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ Ε.Π.Ε. Ειδικοί - Οικονομικοί - Λογιστικοί Σύμβουλοι Ν.Π.Δ.Δ. - Ο.Τ.Α. - Επιχειρήσεων welc

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2019

Έγγραφο 6279/19 ΥΠΕΣ

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υ.Κ. (ν.3528/2007), όπως ισχύει.
Λήψη αρχείου

Online σεμινάριο: «Η μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Η εταιρεία Σ. Καραγιλάνης μ. ΕΠΕ, θα πραγματοποιήσει για τους συνδρομητές του site, online σεμινάριο με θέμα: «Η μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Ερώτημα για απ' ευθείας ανάθεση

Αγαπητοί συνεργάτες
Καλησπέρα.
Θα ήθελα στα πλαίσια της συνεργασίας καθώς και στα πλαίσια του νόμου 4412/16 μας μία απάντηση στο κάτωθι ερώτημα :

Θα ήθελα να μας δώσετε διευκρινήσεις στο κάτωθι ζήτημα που αφορά αν η δαπάνη όπως περιγράφεται κατωτέρω αφορά απ’ ευθείας ανάθεση ή όχι.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο οργανισμός ενδιαφέρεται να προβεί στην υπογραφή τριετούς σύμβασης με μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών προκειμένου να του παρέξει σύνδεση στο Internet. Λόγω όμως της θέσης των κτιρίων δεν υπάρχει “καλή” πρόσβαση και επομένως θα πρέπει να μισθωθεί ειδική μικροκυματική γραμμή που προφανώς έχει ένα αρχικό κόστος εγκατάστασης (κεραίες , πιάτα , εξοπλισμός κλπ). Γι αυτό τον λόγο προφανώς την εταιρεία δεν την συμφέρει και δεν κάνει μονοετή σύμβαση αλλά πχ τριετή, λόγω της αρχικής εγκατάστασης.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι το κόστος της αρχικής εγκατάστασης είναι 7.000 € και για κάθε έτος είναι 5.000 (μαζί με το πρώτο), ήτοι το συνολικό κόστος είναι 22.000€. Προφανώς και η σύμβαση θα ανέρχεται στο ύψος των 22.000. Πρόκειται λοιπόν για πολυετή υποχρέωση που κατανέμεται ως εξής π.χ : 1ο έτος 12.000€, 2ο έτος 5.000€ και 3ο έτος 5.000€ . Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μία οποιαδήποτε σύμβαση που ενώ στο σύνολο της είναι πάνω από το όριο της απ’ ευθείας ανάθεσης σε κάθε ένα από τα έτη είναι κάτω από το όριο (20.000€). Οπότε το ερώτημα μας είναι αν αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί σαν απ’ ευθείας ανάθεση ή όχι.

Στην διάθεση σας
Ευχαριστώ
Μηλιδάκης Ευστράτιος

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Δημόσιες Συμβάσεις

Έγγραφο ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/46828/1646/141/38/2019 Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αποστολή αιτημάτων των ΟΤΑ α΄ & β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αυτών , για την έγκριση θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), περιόδου 2019-2020.
Λήψη αρχείου

«Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2019 σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα ΝΠΙΔ αυτών».

Αναρτήθηκε ενημερωτικό έγγραφο από την Επιστημονική ομάδα της εταιρείας, σχετικά με την εγκύκλιο με αριθ.πρωτ.οικ.3955/21.1.2019 του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία καλούνται οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα ΝΠΙΔ αυτών να αποστείλουν τα αιτήματα τους για πρόσληψη προσωπικού ιδοχ και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στα πλαίσια προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2019.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Αναλύσεις Θεμάτων
 • Ενότητα Προϋπολογισμός
 • Κατηγορία Ανάληψη υποχρέωσης

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 360/2012 ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Περίληψη: Ποιά η έννοια της αλλαγής της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του ν.3843/2010, η οποία δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Έτος 2012
 • Τύπος Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
 • Κατηγορία Εσοδα
 • Υποκατηγορία ΔΤ-ΔΦ-ΤΑΠ
 • Αποτέλεσμα Γνωμοδότηση

συμμετοχη υπαλλήλου (μετά από αίτηση του) σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσησ και κατάρτισης

Με αίτηση του υπαλλήλου προς το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο εγκρίθηκε η συμμετοχή του στα Προγράμματα εξ αποστάσεως Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ιδρύματος το οποίο διαρκεί περίπου έξη μήνες. Η συμμετοχή ολοκληρώνεται εφόσον ο υπάλληλος πληρώσει "δίδακτρα" ύψους 900 ευρώ .
Ερώτημα: Έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να πληρώσει τα "δίδακτρα"?????

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Δαπάνες Γενικά

Νόμος 4589/19 (ΦΕΚ 13 Α/18)

Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις.
Λήψη αρχείου.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Ενότητα Νόμοι
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS