Menu
logo small

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2022

Εγκύκλιος ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/Φ.4/34/3041/2022 Υπ. Εσωτερικών

Υποχρέωση λήψης του πιστοποιητικού ελεγκτικής επάρκειας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. από τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου του δημόσιου τομέα, βάσει του άρθρου 9 του ν. 4795/2021 (Α΄62)
Λήψη αρχείου 

ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Σε απευθείας ανάθεση έργου, υπάρχει αίτηση για παράταση εντός της σύμβασης και έγκριση από την τεχνική υπηρεσία για την παράταση. Την απόφαση για την παράταση θα πάρει ο δήμαρχος που έχει κάνει την ανάθεση ή οικονομική επιτροπή?
Ευχαριστώ!!!

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Τεχνικά Έργα/Μελέτες
 • Κατηγορία Παράταση συμβάσεων

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα Υ.Ε , ισχύει για το 2022 η ατελώς παραχώρηση επιπλέον χώρου ή η μείωση του τέλους ανάλογα με τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων?
Ευχαριστώ

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Εσοδα
 • Κατηγορία Δημοτικά τέλη, Κοινόχρηστοι χώροι

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Καλημέρα. Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις εξής περιπτώσεις:
1) Στις Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής και συγκεκριμένα στις διαγραφές ποσών όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου, αναρτώ στη Διαύγεια ή εμπίπτει στη Νομοθεσία περί προσωπικών Δεδομένων; Αν δεν αναρτήσω, είναι εκτελεστέα η απόφαση;
2) Αντίστοιχα στις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναφορικά με άδεια παράτασης ωραρίου, όπου αναγράφονται τα στοιχεία-ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, αναρτώ την απόφαση ή εμπίπτει στη Νομοθεσία περί προσωπικών Δεδομένων;
3) Στις Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής με θέμα την υπογραφή συμβάσεων ΙΔΟΧ, στέλνω για έγκριση νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη; Ή απλά κοινοποιώ στη Δ/νση προσωπικού του Δήμου;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Διοικητικά - Οργάνωση

ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΊΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Παρακαλώ να μας γνωρίσετε αν εμπίπτουν σε ΔΤ ΔΦ & ΤΑΠ οι σταθμοί επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αν έχει προβλεφθεί νομοθετικά.
Ευχαριστω

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Εσοδα
 • Κατηγορία Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικά τέλη

ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ

Καλημέρα σας!

Έστω υποθετικά ότι ο Δήμος έχει δεσμεύσει ένα ποσό ύψους μέχρι 30.000 € σε ένα συγκεκριμένο Κ.Α με τίτλο ''Προμήθεια λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού''
Ο δήμος θέλει να προχωρήσει σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης.
Μετά από ερευνά αγοράς προέκυψε ότι για τα απαιτούμενα υλικά και λαμπήρες θα πρέπει να απευθυνθεί σε περισσότερους του ενός αναδόχους.
Οι μέχρι τώρα αναθέσεις που κάναμε αφορούσαν ένα και μόνο ανάδοχο ανα μελέτη.
Θα θέλαμε λοιπόν να μας αναλύσετε-αναπτύξετε τη διαδικασία τμηματοποίησης-διάσπασης μιας μελέτης-ενος προυπολογισμού εν τέλει- σε περισσότερους του ενός αναδόχους καθώς και τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της πληρωμής τους.

Ευχαριστώ.

Σ..... Α.....
Μηχανολόγος Μηχανικός Π.Ε

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τύπος άρθρου Ερωτήματα
 • Ενότητα Δημόσιες Συμβάσεις
 • Κατηγορία Διακηρύξεις - Μελέτες

Απόφαση ΔΑΠΔΕΠ/Φ.7/8/οικ.2916/2022 (ΦΕΚ 843/Β/25-02-2022) Υπ. Εσωτερικών

Ρύθμιση θεμάτων τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της γραμματειακής υποστήριξης αυτού, κατ’ άρθρο 146 Α παρ. 15 του ν.3528/2007 (Α’ 26).
Λήψη αρχείου

ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 11974/2022 (ΦΕΚ 891/Β/25-02-2022)

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00.
Λήψη αρχείου
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS